3 Boyutlu Taramayla Tasarım Maliyetinizi Düşürmenin 3 Yolu

Mart 15, 2022
Posted in Tarama
Mart 15, 2022 admin

3 boyutlu tarama işlemleri, günümüzde pek çok farklı firma tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. 3 boyutlu taramadan faydalanan şirketler, 3 boyutlu taramanın avantajlarının farkındadır. 3 boyutlu taramanın diğer ölçüm yöntemleriyle karşılaştırıldığında, maliyeti daha düşüktür. Bu yazımızda sizler için 3 Boyutlu Taramayla Tasarım Maliyetinizi Düşürmenin 3 Yolundan bahsedeceğiz.

 

Tasarımda Esneklik

Bir projenin gerçekleşme süreci oldukça zahmetli ve maliyetli bir süreçtir. Çünkü projenin tasarıma uygun bir şekilde ilerlediğinden emin olmak için sürekli ölçüm yapılması ve kontrol edilmesi gerekir. Bu durum, tasarımların basitleştirilmesine neden olur. Bu nedenle tasarımlar basitleştirilerek, hata payı düşürülmeye ve kontroller azaltılmaya çalışır. Ancak bu basitleştirme gereksinimi sebebiyle tasarımdaki esneklik ortadan kaybolur.

3 boyutlu tarama ile tasarımlarınızın esnekliğinden ödün vermek zorunda kalmazsınız. 3D tarama ile tasarım süreci kısaltılır ve tasarımlarınızı sanal ortamda gerçekleştirdiğiniz için değişiklikleri test ederken, maliyeti düşünmek zorunda kalmazsınız. Böylece ortaya çok daha özgün tasarımlar çıkarabilirsiniz.

 

Düşük Hata Payı ve Yüksek Kalite

3 boyutlu tarama ile kısa sürelerde 3 boyutlu dijital modeller ya da projeler oluşturabilirsiniz. Model ve as-built projenin karşılaştırmasını kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece tasarımınız ile uygulama arasındaki farkları çok kolay bir şekilde keşfedebilir ve gerekli değişiklikleri 3D model üzerinde yapabilirsiniz. bu sayede kalite kontrol süreci kolaylaştırılmış ve hızlandırılmış olur. Böylece tasarımınızdaki tüm değişikliklerin, projeye düşük hata payıyla uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Zaman Yönetimi ve Düşük Maliyet

Günümüzde her alanda zaman yönetimi ve yapılan işlerin düşük maliyetli olması çok önemlidir. 3 boyutlu taramadan faydalanarak proje ölçüm, tasarım ve planlama maliyetlerini azaltabilirsiniz. Bunun sebebi ölçüm için harcanacak olan sürenin azalması ve potansiyel değişiklikleri dijital model üzerinde test edebilmenizdir. Böylece süreç her açıdan hızlandırılarak, maliyet düşürülür ve zamandan tasarruf edilir.

Solvotek Mühendislik, gelişmiş ölçüm tekniklerini farklı disiplinlerde kullanarak etkili çözümler üreten bir mühendislik firmasıdır. Sağladığımız hizmetler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.